Nu-institutet
Filmhuset plan 4
Box 27126
SE-102 52 Stockholm
Sweden

mail[at]nu-institutet.org
Facebook: Nu-institutet
 


|STARTSIDA
|OM OSS
|PROJEKT
|AKTIVITETER
|PRESS
|SAMARBETSPARTNERS
|LÄNKAR
|ENGLISH      
OM OSS >> DETTA ÄR NU-INSTITUTET


Nu-institutet undersöker samtiden på tvären och arbetar i gränslandet mellan konst, film och teater. Nu-institutet är initierat av konstnären Janna Holmstedt samt regissören och producenten Karin Wegsjö och drivs tillsammans med processledaren och producenten Tuttika Sen.

Karin Wegsjö är utbildad vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon har regisserat kort- och dokumentärfilmer för Sveriges Television och Nobelmuséet såväl som den guldbaggenominerade ”Bukarests diskreta charm” och den guldbaggebelönade ”Del av den värld som är din”. För teatern har hon regisserat egna pjäser på bl.a. Riksteatern, Örebro Länsteater, Teater Västernorrland. Hon har arbetat som scenograf för Stockholms Stadsteater, Dramaten, Operan med flera, samt undervisat på Dramatiska Institutet, Konstfack och föreläst I Kina och i Australien. Wegsjö har även under flera år drivit och varit konstnärlig ledare för vetenskapsfilmfestivalen FILM & SCIENCE på Nobelmuséet.
www.wegsjo.se

Janna Holmstedt är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå. Hon har ställt ut och medverkat i projekt på bland annat Färgfabriken, Tensta konsthall, Botkyrka konsthall, Konsthall C och IASPIS i Stockholm; 300m3 Art Space och Röda Sten i Göteborg, samt New Museum of Contemporary Art i New York. Hon har initierat olika samarbetsprojekt som använt det offentliga rummet som arena och har även arbetat som scenograf för Uppsala stadsteater, Malmö Musikteater, Angeredsteatern, med flera. Holmstedt är projektledare för textarkivet SQUIDproject.net och har skrivit för kulturtidskrifter i Sverige och utomlands. Hon har bjudits in till ett flertal internationella Artists-in-Residence program och har är just nu doktorand i fri konst vid Konsthögskolan i Umeå.
www.jannaholmstedt.com

Tuttika Sen är verksam som processledare och producent sedan 1988.Hon har tagit initiativ till och drivit en mängd kulturprojekt, utställningar och installationer samt är verksam som moderator, föreläsare och projektdoktor. Hon är ständigt verksam inom triangeln kultur-samhälle-förändring. Under senare år har hon också sysslat med att handleda studenter på kandidat och masternivå som utvecklar sina egna projekt, parallellt med att hon fortsätter skapa nya projekt. Tidigt satte hon igång projekt som "Next Stop Sovjet" 1988-1990, "MegaExpress - en utställning om EU" 1991-1995, för att därefter utvecklas vidare och skapa projekt inom utställning, BarnTV, dokumentärfilm och scenkonst. Under åren 2009-2014 har hon i samarbete med den ideella föreningen Plural och Riksutställningar producerat "PRESENT - makt att förändra", för vilken hon var iniativtagare och processledare.

Nu-institutet använder konsten som forum och aktör – i syfte att belysa aktuella frågor, skapa kopplingar och relationer, sätta svåra frågor i perspektiv och föra det visionära samtalet vidare.
Nu-institutet drivs i form av en opolitisk, ideell kulturförening.


E-mail och adress finner du i spalten till vänster.

Grafiskt koncept för Nu-institutet har skapats av Fredrik Andersson.